FAQ

Ladda ner vår broschyr om villkorat körkort

 

Jag undrar hur jag gör om jag vill byta bil, går det?

Det går alldeles utmärkt, Du kontaktar oss och bokar en tid bara så löser vi det. Räkna med att det tar cirka 2,5 timmar.

 

Alkolåset säger att det är dags för service men det har inte gått 6 månader?

Det är på grund av att det uppstått överträdelser i alkolåset. Det kan vara att du missat att blåsa under färd, gjort test som inte är godkända, bilbatteriet har laddat ur eller blivit urkopplat på service eller att det är något fel på alkolåset som behöver åtgärdas. Boka en tid för service så löser vi det.

 

Låset säger att det är 3 dagar till service, hur många dagar kan jag köra då?

Då säger låset 2 dagar imorgon, dagen efter det 1 dag och sista dagen säger det service idag. Görs inte servicen i tid blir låset blockerat. Då måste en kod tas fram och med den koden kan du starta bilen en gång för att ta dig till en serviceverkstad. Koden fås av auktoriserad serviceverkstad. Kontakta oss för att få en kod.

 

Kan jag göra service innan låset säger till att det är dags? Vi skall nämligen åka utomlands precis när det är dags för service.

Ja det är inga problem, det är bara att boka en tid via bokningsformuläret här på sidan som passar dig.

 

Kan man köpa ett begagnat alkolås och installera?

Ja det kan man när det gäller Dräger. Viktigt att veta är att alkolåset får inte vara äldre än 3 år och det måste vara Dräger interlock 7000 eller senare modell. Värt att notera är att vi säljer begagnade lås hos oss. På dessa kan vi lämna garanti under din villkorstid, vi kan tyvärr inte göra det på begagnade lås köpta via annan andrahandsmarknad.

 

Kan ni göra installation av alkolåset hemma hos mig då jag inte får köra bilen till er?

Ja det är inga problem, om det är vintertid behöver du ett uppvärmt garage vi kan vara i. Är det sommar räcker det med tak över huvudet så vi slipper bli blöta om det regnar. Det tillkommer en reseersättning vid installation på annan plats än i våra installationslokaler.

 

När får jag börja köra igen?

Du får börja köra igen så fort ditt körkort är utfärdat och alkolåset är installerat.

 

Det är ganska mycket pengar, kan jag delbetala?

Ja det går bra efter utförd kreditbedömning, vi använder Resurs för detta. Ring oss för att lägga upp ett konto.

 

Jag har ett företag, kan ni fakturera företaget?

Ja det kan vi efter utförd kreditbedömning, ring oss för att lägga upp ett konto.

 

Stämmer det att spolarvätska kan ge utslag i alkolåset?

Ja det stämmer, förvara därför aldrig en dunk med spolarvätska i bilen som lätt kan välta och orsaka problem att starta bilen. Även andra alkoholhaltiga medel som rengöringsmedel kan ge utslag så använd dessa med försiktighet och vädra ur bilen efter användning. 

Hur är det med munskölj, exempelvis Listerine?

Det rekommenderas att inte använda munskölj under din villkorstid då alkoholen i vätskan sitter i slemhinnan i munnen upp till en timme efter sköljning. Detta kan resultera i otillåtna utandningsprov som är svåra att förklara i efterhand.

 

Hur fungerar det med snus och cigaretter tillsammans med alkolåset?

Vi har aldrig stött på några problem vid användande av tobak och alkolås. Att blåsa ut tobaksrök i alkolåset rekommenderas dock inte.

Hittade du inte svaret på din fråga?