Installation

Installation av alkolås

Vi utför installation av alkolås där du vill ha det, vi har ännu inte stött på något ställe det inte går att installera på.

Mestadels sker det självklart i fordon men vi har även installerat det i lyftkranar och i nyckelskåp där företagets bilnycklar förvaras.

Installationsplats

En standardinstallation tar cirka 2 timmar att utföra och kan göras på plats hos oss på Ringvägen 50 hos bilfirman innan du hämtar din nya bil eller på valfri plats du föreslår som är inomhus och uppvärmd.

Finns era bilar runt om i Sverige? Det löser vi med hjälp av projektledning och partners över hela landet.

Specialinstallationer

Vi installerar inte bara alkolås i bilar och lastbilar. Vi installerar även alkolås i fordon som kräver en specialkonfiguration som gör att alkolåset efter en viss tid kräver ett nytt utandningsprov trots att maskinen det sitter i är igång. Detta är vanligt vid installationer i lyftkranar exempelvis där man byter förare utan att fordonet stängs av och startas av ny förare.

Samma sak gäller i bussar där vi simulerar ett start/stopp av fordonet när föraren öppnar dörren till sin förarplats trots att bussen är igång.

Projektledning

I många fall finns företagets fordon utspridda över landet och då krävs en projektledare som håller i detaljerna och ser till att inget fordon blir utan alkolås, det krävs även många inblandade verkstäder runt om landet.

Vi har både erfarna projektledare och samarbete med verkstäder över hela landet. Projektledaren håller även koll på när alkolåsen ska servas och ser till att det blir utfört.

Vi har idag serviceavtal med ett antal större kunder med fordon över hela landet, Avarn, Keolis samt Systembolaget är ett par exempel på sådana kunder.

Söker du mer information om installation?