Tips på hur du undviker onödig service för ditt alkolås

Tips på hur du undviker onödig service för ditt alkolås

service alkolås

Tips på hur du undviker onödig service av ditt alkolås!

Vad ska man tänka på när man har alkolås i bilen?

Många oroar sig över hur man hanterar ett alkolås efter installation. Vi tänkte ge er snabba tips för att undvika onödiga service & kalibreringstillfällen, så att du kan känna dig lugn att köra och hantera alkolåset på rätt sätt.

I nedan film ser du vår kollega Fredrik berätta om de vanligaste orsakerna till extra service, och hur du undviker dessa.

Tips för att inte få onödig extra service

  • Ha inte bilen igång när du är utanför bilen och exempelvis skrapar rutorna, ett slumpmässigt test kan komma så fort bilen startats.
  • Förvara inte spolarvätska i bilen. Skulle det läcka från dunken så finns möjligheten att det blir svårt att få i gång bilen med otillåtna test som följd.
  • Var försiktig med vad du äter innan ett utandningsprov. Munskölj till exempel kan sitta kvar i munnen i upp till en timme efter sköljning. Är du osäker innan ett test skall utföras så går det i dom flesta fall att skölja munnnen med vanligt vatten.
  • Se till att ditt batteri är i god kondition, är det så att det ofta inte går att starta bilen om den stått still ett tag så byt batteriet innan installationen.

Det är så att du kommer att få blåsa jättemycket, se till att alkolåset blir din bästa vän nu under din villkortstid så kommer det här att gå jättebra. Glöm inte att du själv är ansvarig även om någon annan blåser i alkolåset. Se därför till att den skall låna bilen vet hur det fungerar.

Har du behov av att kalibrera ditt alkolås så kan du självklart boka det online via Boka Service 

Vill du veta mer om de olika typer av alkolås vi tillhandahåller? Läs om dessa här!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.